Çerez Örnek
canlı destek

HAKKIMIZDA

Bu çalışmanın temel amacı toplumumuzda çok sık görülen ve giderek sayıları artan Astım ve Alerji hastalarına yardım edebilmektir. Bu amaçla kurulmuÅŸ olan Tıbbi Meteoroloji Çalışma Grubu, Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, Ege Üniversitesi ve Ä°stanbul Teknik Üniversitesinde çalışan araÅŸtırmacılardan oluÅŸur.

Grubun disiplinler arası ilk çalışması olan “Polen Alerji Bülteni” Ege Üniversitesi akademisyenleri ile Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü uzmanlarının ortak projesidir.   

Atmosfer insan hayatını etkileyen birçok olayın doÄŸrudan ya da dolaylı olarak bir parçasıdır. Bu nedenle Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü gözlem, tahmin ve erken uyarıların hazırlanması ve yayınlanmasının yanında savunma, ulaÅŸtırma, tarım ve enerji gibi birçok farklı alanda yürütülen proje ve uygulamalara da destek vermektedir. Günümüzde meteoroloji servisleri ile kamu saÄŸlığı birimleri birçok ülkede sürekli iÅŸbirliÄŸi içindedir. Sıcak ve soÄŸuk hava dalgaları gibi hızlı deÄŸiÅŸen atmosfer koÅŸullarının insan saÄŸlığı üzerindeki etkisi, polen ölçümleri ve tahminleri, toz taşınımı, hava kirliliÄŸi, bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmesi gibi konularda ortak çalışmalar yapmaktadırlar. Ä°zmir Polen Alerji Bülteni Pilot çalışması da Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü ile Ege Üniversitesi iÅŸbirliÄŸinde sürdürülen disiplinler arası çalışmanın bir ürünüdür.

Ege Üniversitesi Tıbbi Meteoroloji Çalışma Grubu; Ege Üniversitesi-Solunum AraÅŸtırmaları Merkezi (EgeSAM) ÅŸemsiyesi altında faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Translasyonel Pulmonoloji AraÅŸtırma Grubu (EgeTPAG) içerisinde yer alan Aerobiyoloji Grubu ile Polen Alerji Bülteni Projesini gerçekleÅŸtirmektedir. Bu grup Tıp Fakültesi GöÄŸüs Hastalıkları Ä°mmunoloji ve Alerjik Hastalıklar, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı ve Bilgi Ä°ÅŸlem Daire BaÅŸkanlığı web yazılım uzmanlarından oluÅŸmaktadır.

Tıbbi Meteoroloji Çalışma Grubu EgeTPAG ile yeni projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°